Întâlnirea nr. 4 / 2019

  


ArhitecTonic [4] – conferință profesională pentru arhitecți

Nr. 4/2019 – 13.06.2019, Sibiu

Eveniment dedicat tuturor membrilor filialelor OAR Sibiu-Vâlcea, OAR Hunedoara și OAR Alba

În data de 13 iunie 2019, OAR Filiala Sibiu-Vâlcea a organizat a organizat a patra dintre cele 8 conferințe profesionale ArhitecTonic programate pentru acest an conform calendarului  afișat pe site-ul Filialei.

La eveniment au participat 45 arhitecți, membri ai OAR Filiala OAR Sibiu-Vâlcea și ai filialelor partenere – Hunedoara și Alba, ingineri proiectanți de structuri de rezistență și reprezentanți de vânzări SC Ambient SA.

Conferința a fost structurată pe două module principale:

Primul, parte integrată DPC – dezvoltare profesionala continuă, modul II din cursul Legislația Construcțiilor, a avut ca și lector pe avocatul Marius Vulcan. Cursul are o durată de 8 ore, iar cursul este împărțit în 4 module a câte 2 ore fiecare, câte unul în fiecare dintre următoarele conferințe ArhitecTonic - DPC din acest an. Al doilea modul din cadrul cursului a tratat cadrul legislativ general, s-a prezentat un scurt rezumat a primului modul legislativ, modalitățile de înființare a birourilor de arhitectură, tipologiile de contracte, urmând ca următoarele module să aprofundeze legislația în vigoare.

  1. Conferință de legislație
  2. Conferință de legislație

Cel de al doilea modul, dedicat dezbaterii unui subiect de interes pentru membrii Filialelor, prezentare UDM – metodologie de planificare participativă– Este un instrument de planificare urbană iterativă dezvoltat inițial în cadrul unui proiect de cercetare în Finlanda și aplicat în mai multe contexte atât în Finlanda, cât și în Austria sau Germania. UDM permite crearea unui cadru participativ, care poate gestiona într-o maniera integrativă un set larg de stakeholderi, fiind util atât pentru fazele incipiente / conceptuale ale unui proiect, cât și pentru fazele de detaliu. S-au prezentat pașii care trebuie urmați pentru implementarea metodologiei de urbanism participativ, și studii de caz, în care metodologia a fost aplicată:

  1. Suurpelto III - Espoo, Finlanda
  2. Espoo vision 2030 - Espoo, Finlanda
  3. Aviapolis - Helsinki, Finlanda
  4. Amylon - Sibiu, Romania

În cadrul evenimentului a avut loc și o prezentare susținută de către partenerul de eveniment, SICERAM .

Patenerul conferințelor ArhitecTonic în 2019: AMBIENT S.A.

                              siceram logo                          

 

[4] “ArhitecTonic”  -  serie de întâlniri de dialog profesional inițiate de Filială în 2016


Galerie foto

share on