Arhitectura 6 – Ediția 2021

Avem plăcerea să vă invităm la evenimentul [Arhitectura.6].

Bienala de arhitectură Arhitectura.6 este un program cultural, finanțat din timbrul de arhitectură, care prezintă cele mai bune proiecte de arhitectură realizate în ultimii doi ani de arhitecții județelor Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu și Vâlcea.

Expoziția va fi itinerată la Râmnicu Vâlcea în perioada 08-15 martie 2021 și va fi amplasată în Scuarul Mitropolit Bartolomeu Anania, spaţiul public situat în vecinătatea blocului D2 de pe Calea lui Traian (vizavi de Policlinica cu Plată).

Evenimentul central al Arhitectura.6 este expoziția de arhitectură și premierea lucrărilor selectate de un juriu format din personalități recunoscute, atât din mediul nostru profesional, cât și din afara acestuia.

Arhitectura.6 continuă seria edițiilor de Bienale teritoriale organizate în trecut, dezvoltând un format integrat pentru cele trei filiale teritoriale OAR. Formatul evenimentului propune îmbogățirea și consolidarea expoziției concurs de tip Bienală prin integrarea expoziției concurs într-o serie de evenimente menite să promoveze importanța arhitecturii și să consolideze rolul arhitectului în comunitate.

Scopul evenimentului este, așadar, promovarea arhitecturii de calitate și generarea de discuții critice despre arhitectura recent construită.

Dorim ca evenimentul să devină prilejul deschiderii acestor discuții către publicul larg și să catalizeze promovarea breslei arhitecților în societate.

 

www.arhitectura6.ro