Arhitectura 6 – Ediția 2020

Avem plăcerea să vă invităm la evenimentul [Arhitectura.6].

Bienala de arhitectură Brașov-Harghita-Covasna, Mureș, Sibiu-Vâlcea – 2020 Arhitectura.6 este un program cultural organizat de cele trei filiale partenere, finanțat din timbrul de arhitectură.
Deschiderea bienalei și prima etapă va avea loc la Târgu Mureș.

Evenimentul Arhitectura.6 reunește peste 800 de arhitecți din șase județe: Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu și Vâlcea, arhitecții au înscris în concurs cele mai bune lucrări realizate în ultimii 2 ani, analiza și nominalizarea lor urmând să aibă loc în 18 septembrie, iar gala de premiere pe data de 19 septembrie, la Târgu Mureș.

Programul evenimentului Arhitectura 6 –Ediția 2020 este următorul:


Vineri 18 septembrie juriul va analiza proiectele primite. Pentru aceasta a fost rezervată sala mare de conferințe a hotelului Privo. Se vor nominaliza proiectele pentru premiere și vor fi invitați arhitecții semnatari pentru a participa la evenimentul de a doua zi. Juriul va hotarî și premianții, care vor fi anuntați la vernisaj
Sâmbată 19 septembrie, dimineața, program la hotelul Privo(str. Urcușului, nr.1), sala mare de conferințe:

- 10:00 - 10:15 primire invitați, cafea
- 10:15 - 12:30 discuții în plen despre cum poate arhitectura să "profite" de criză, despre ce însemnătate poate să aibă arhitectura durabilă de acum încolo, despre ce ar trebui să facem ca școala să educe copiii să aprecieze spațiul arhitectural de calitate. Toate acestea făcute într-o discuție liberă, cu toți invitații și participanții, moderată de unul din noi.
- 12:30 - 12:45 pauza de cafea
- 12:45 - 14:00 discuții despre proiectele nominalizate, cu arhitecții autori și juriu.
- 17:00 - Vernisajul expoziției și premiere în Piața Teatrului.

După, socializarea la o terasă.

Dorim șă precizăm că discuțiile în spațiu închis se vor face în condiții de securitate sanitară, cu distanțarea necesară. La întâlnirea de sâmbătă în sala de ședințe vor intra maximum 50 de persoane, cu aceleași măsuri sanitare și de distanțare. Dorim să transmitem live evenimentul pe facebook, pentru o mai bună vizibilitate. Hotelul Privo functionează cu toate măsurile de siguranță necesare, conform legislației. Pentru că se pare că vremea ne va ajuta, toate pauzele de cafea se pot lua pe terase, fară a sta în spațiu interior.


ORGANIZATORI ARHITECTURA 6 – EDIȚIA 2020

Arhitectura 6 este un program cultural de tip bienală organizat în colaborare de către cele trei filiale, OAR Brașov_Covasna_Harghira, OAR Mureș, OAR Sibiu_Vâlcea, anul acesta proiectul a fost organizat de către Filiala OAR Mureș.

Echipa organizatoare:
Arh. Angela Kovacs
Arh. Adriana Raus
Arh. Alexandra Iuga
Arh. Lehel Farkas
Secretar Ioana Lazăr

 

www.arhitectura6.ro