Întâlnirea nr. 3 / 2019

  


ArhitecTonic [3] – conferință profesională pentru arhitecți

Nr. 3/2019 – 25.04.2019, Sibiu

Eveniment dedicat tuturor membrilor filialelor OAR Sibiu-Vâlcea, OAR Hunedoara și OAR Alba

În data de 25 aprilie 2019, OAR Filiala Sibiu-Vâlcea a organizat a treia dintre cele 8 conferințe profesionale ArhitecTonic programate pentru acest an conform calendarului afișat pe site-ul Filialei care a avut loc în sala de cursuri a Facultății de Drept “Simion Bărnuțiu” – Universitatea Lucian Blaga, de pe str. Calea Dumbrăvii nr. 34, Sibiu. La eveniment au participat 39 de arhitecți, membri ai OAR Filiala Sibiu Vâlcea și ai filialelor OAR partenere - Hunedoara și Alba.

 

Conferința a fost structurată pe trei module principale:

 

Primul, parte integrantă a programului de pregătire a arhitecților stagiari, i-a avut ca invitați pe arh. Florin Ciorgovean, arh. Răzvan Cârstoi și arh. Sergiu Botaș, membri ai Filialei OAR Alba, prezenți la examenul de acordare a dreptului de semnătură din 29 martie 2019. Cei trei au prezentat proiectele și evenimentele petrecute pe durata interviului din cadrul examenului de acordare a dreptului de semnătură. Au prezentat procesul prin care au trecut, iar după prezentare arhitecții stagiari din Filialele Sibiu-Vâlcea, Hunedoara și Alba le-au adresat întrebări legate de procesul de examinare prin care au trecut cei trei colegi. Prima parte a evenimentului s-a încheiat cu o discuție urmată de o serie de întrebări pe baza portofoliilor prezentate atât la examen cât și la întâlnire.

 Al doilea modul al conferinței, constând în vizita pe șantierul C40 și C71  (Calea Dumbrăvii nr.40 și nr. 71, Sibiu, jud. Sibiu; autori proiect arh. Ciprian Pașca, arh. Anca Bordean, arh. stag. Ovidiu Terchilă) a dat ocazia, atât stagiarilor cât celorlalți membri interesați, să viziteze cele două clădiri, prima C40 finalizată iar a doua, C71 în stadiu de execuție. În cadrul prezentării primei clădiri, C40, autorii proiectului au prezentat detaliat procesul prin care s-a proiectat si detaliat clădirea cu funcțiuni mixte, prezentare urmată de o vizită la imobil. La clădirea C71, clădire aflată la stadiul de turnare a fundațiilor și a elevațiilor subsolului, s-a prezentat problematica sitului, și s-a detaliat procesul complex de realizare a zidurilor de sprijin. 

Cel de al treilea modul, a constat dintr-o prezentare despre GDPR – prelucrarea datelor cu caracter personal, a drepturilor și a obligațiilor pe care le avem. GDPR este un regulament al Uniunii Europene privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestora care a intrat în vigoare în 25 mai 2018, și impune un set unic de reguli pentru protecția datelor personale, reguli ce se aplică în toate statele membre ale Uniunii Europene (înlocuind astfel Directiva 95/46/CE și prevederile Legii 677/2001).

Prezentarea a fost susținută de Marian Bănică, reprezentant Setrio Soft Srl, dezvoltator al platformei MyBiz.

În cadrul conferinței a avut loc și o prezentare tehnică Alukönigstahl, partenerul acestei ediții.

                                                         

 

[3] “ArhitecTonic”  -  serie de întâlniri de dialog profesional inițiate de Filială în 2016


Galerie foto

share on